5 Temmuz 2011 Salı

İş Ararken Sahip Olunması Gereken 7 Özellik-2

İş Dünyasında Aranan Özel Yetenekler
İşe alım kriterleri üzerine araştırma yapan uzmanlar, sektör ne olursa olsun firmaların işe alımlarda bazı temel yeteneklere çok önem verdiğinin altını çizmişlerdir. Bu yeteneklerin çoğunuda farkında olmadan zaten ünüversite yaşamımız boyunca kazanmaktayız. Şimdi bu kriterlerden bazılarına değinelim:
Eleştirel Düşünebilme: Bir konuya farklı açılardan bakabilme yeteneğidir. Yani birşeyi olduğu gibi kabullenmek yerine onu sorgulamak ve farklı yönlerini kavrayabilmektir.
İletişim: Etkili konuşabilme ve karşısındakini ikna edebilme yeteneğidir.
Öngörülü Olmak: Analizlere dayanarak ileriyi tahmin edebilmektir. Örneğin Libyada yaşanan krizlerden yola çıkarak petrol fiyatlarının artacağını tahmin etmek.
Bireysel Motivasyon: Bir işin altından rahatlıkla kalkılabileceğinin gösterilmesidir. İşe istekli olmaktır.
Evrensel Düşünebilme: Herkesle heryerde iletişim kurabilmek uyumsağlayabilmektir. Özellikle yurtdışı iş yaşamında çok önemlidir.
Takım Çalışması: İş arkadaşlarıyla uyum sağlayabilme yeteneğidir. Futbol nasıl bireysel oynanmıyorsa iş yaşamıda böyledir. Ekip ruhunu taşıyan kimseler herzaman daha başarılı olurlar.
Bilgi Yönetimi: Araştırmaları objektif yollarla geliştirebilmektir. Bunun için bilgiye ulaşmayı büyük bir merakla arzulamalıyız.
Eğer kendinizde bu özelliklerin olduğuna inanıyorsanız onları çekinmeden ön plana çıkarın. Keza günümüz iş yaşamında bu özelliklere sahip kimseler herzaman değerlidir.

Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa