5 Temmuz 2011 Salı

İş Ararken Neler Yapılmalı?-1

İş bulmak kolaydır ancak iş aramak kolay değildir. Size uyan bir iş bulmanız için iyi yaptığınız becerilerinizi ve nasıl bir işte çalışmaktan memnun olacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor.
1) İş olanakları hakkında bilgi almak için şu kaynaklardan faydalanabilirsiniz;
* İlk olarak işkur’a başvurup kayıt yaptırmalısınız. Kendinize uyan işler hakkında bilgi almalısınız. İşkur danışmanlarından yardım alabilirsiniz.
* İlanlara bakmalısınız. Gazete ilanlarından da kendinize uygun işi bulabilirsiniz. Bölge gazetelerine bakmanız daha faydalı olacaktır. Örneğin; Hürriyet Akdeniz eki.
* Çevrenize danışmalısınız. Beceriniz üzerine iş aradığınızı tanıdığınız herkese söylemelisiniz. Böylece çevrenizdeki insanlarda çevresine bunu bildireceklerdir. Daha sağlıklı bir iş bulmanızı sağlayabilir. Şu arkadaşım iş arıyordu size faydası dokunabilir tarzında…
2) Size iş verebilecek insanları listeleyin.
- Bu kişilerle bağlantı kurun ve girimlerinizin sonuçlarını ayrıntılı şekilde kayıt edin. (firmanın adı, adresi, bağlantı kurulan kurum ve kişi gibi)
3) Aynı gün içinde başvuracağınız işyerlerinin birbirine yakın olmasını sağlayın.
- Bu pek mümkün olmayabilir ama gerçekleştirebilirseniz size vakit kazandırır ve ulaşıma harcanan para minumuma iner.
4) Çalışın, çalışın ve tekrar çalışın.
- Kendinize hedef belirleyin. Bugün bu yerlere iş başvurusunda bulunacağım gibi. Ve o hedefinizi gün içinde mutlaka bitirin.
5) Esneyin.
- Teklif edilen iş sizin mesleğinizle bire bir uyuşmayabilir. Bu işte alışık olduğunuz iş saatleri veya seyahet etme zorunlulukları doğabilir. Bunları kabullenmeniz gerekebilir. Yeni iş teklifinizi uzun vadeli olarak düşünmekten çekinmeyin.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa