5 Temmuz 2011 Salı

İş Ararken Sahip Olunması Gereken 7 Özellik

Eğitim hayatınız bittiğinde iş hayatına atılacaksınız, ancak kendinize şu soruyu sormaktan kaçınamıyorsunuz: Hiç iş deneyimim olmadı, nasıl iş bulabilirim? Öncelikle kendinize güvenmelisiniz. Kendine güvenmeyen birini kimse işe almak istemez. İkinci yapacağınız şey ise uzmanlaştığınız alanla ilgili özelliklerinizi ortaya çıkarabilmek ve bunu iş verene sunabilmektir.
Ünüversite Sizi Gerçek İşdünyasına Hazırlar
Ünüversite yaşamı ile iş yaşamı arasında doğrudan olmasada çok güçlü bir bağ vardır. Okul hayatınız boyunca; ödev hazırladınız, oda arkadaşınıza yardım ettiniz, geçiminiz için ekonomik planlar yaptınız, bütçenizi doğru kullanmayı öğrendiniz, belkide öğrenci klüplerinde yöneticilik yaptınız. Bu faaliyetlerin ehr biri aslında sizi iş yaşamına hazırladı. Bu sebeplerle deneyimsizim dememelisiniz.
Ekonomi alanında çalışan, ancak sosyoloji öğrenimi gören bir öğrenci olduğunuzu varsayalım. Ekonomi ve işletme öğrencileri mülakatlarda ekonomistlerden alıntılar yaparken, siz hayatın anlamından bahsederseniz başarısız mı olursunuz? Kesinlikle hayır! Kritik düşünme ve yazma yetenekleriniz potansiyel firmanız üzerinde çok önemli bir etki bırakabilir. Sosyoloji kulübünün saymanlığını yaparken edindiğiniz para yönetimi yeteneklerini de unutmayın! Ayrıca bu alanda daha fazla şansa sahip olmak istiyorsanız ticaret kurslarına gidebilir veya bir bankada staj yapabilirsiniz.
Sosyal bilimler iş dünyası için çok önemlidir. Teknik bilgi gerektiren alanlar hariç, etkili düşünebilme, strateji geliştirebilme, iletişim sağlayabilme gibi özellikleriniz varsa, bir işveren için çok değerli olduğunuzu bilmelisiniz. Zaten patronunuz işinizle ilgili size gerekli staj ve eğitimi sağlayacaktır. Yeterki sizdeki cevheri farkedebilsin.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa